13 Mart 2012 Salı

Yemek yemek aşktır ama tatlı yemek en büyük aşktır :)))




Cuma günü başlayacağım rejim için aklımdan geçenler; işte fotograftaki renkli şahane tadlar:) Her rejime başladığımda neden acaba aklıma <3 Macaron <3 geliyor :( İşte yine gözlerimin önüne geldi ...BENİ YE BENİ YE diye göz kırpmıyor mu sizcede ?

Macaron yapımı ve nerden geldiğini anlatmak gerekirse; yumurta akı ve badem ile yapılan İtalyan bisküvisidir. Arasında ganaş kreması bulunur. Macaron ismi ise İtalyanca "iyi ve ince hamur" anlamına gelen maccherone'den gelir. Ufak tefek olan ama büyük bir heyecanı içinde barındıran bu tatlıyı herkes Fransız sansa da kökeni İtalya’ya dayanır. Ganaş sos daha sonra bu tatlıya küçük bir sakarlık sonucunda katılır. Usta Desfontaines çırağına çikolata sosunu bisküviye dökmesiyle “sersem” (ganache) diye bağırması ganaş sosunun doğuş anı olur.
Laduree markası makaronlarla özleşmiş köklü bir Fransız pastanesi. Laduree 1930 yılında markayı bugünkü ününe kavuşturacak başarıyı sağlar. Hikaye Ernest Laduree’nin kuzeni Pierre Desfontaines’in iki bisküvi arasına ganaş kreması konmasıyla oluşur. Ondan sonra Laduree dünyaca ünlü bir klasik haline gelir. 1993 de Paul fırınlarının sahibi Holder ailesi Laduree’yi satın alır. Paul fırınlarından ve Laduree pastanesinden satılmaya başlayan makaronlar tutku haline dönüşerek bir çok pastaneler de ve restoranlar da bulunmaya başladı.

Günümüzde makaronlar her türlü damak zevkine uygun seçenekler sunuyor. Çikolatalı, fıstıklı, çilekli hatta yaseminli olanını bulmak bile mümkün. Özel günlerde makaronlar yeni karışımlarla da satışa sunuluyor. Makaronlara sadece bir tatlı demek gerçekten bu büyük başarıyı küçümsemek olur. Makaronların seveni öylesine fazlalaştı ki düğünlerde düğün şekerlerinin yerini bile aldı. İşin en güzel kısmı makaronlar öyle hafif bir tatlı ki kilo almaktan korkmadan dört beş tane yenilebilir veya özel kutularıyla birlikte sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Ülkemize makaron lezzeti Beyaz Fırın ve Divan’dan yayılmış olsa da İstanbul’da ilk şubesini Bebek Semti’nde 12 Kasım’da açacak olan Laduree, masalsı marakon lezzetine daha da yakından tatmamızı sağlayacak. Laduree’nin ikinci durağı ise İstinyePark. Laduree’de makaron yemek damak tadımıza ayrıcalık katacak.

Laduree duruşu ile öyle özel bir marka haline geldi ki 2004 yılında Christion Lacroix, 2005’te Sonia Rykiel ve Anna Sui, 2009 yılında Christion Louboutin, Disney ve Swarosvski firma için özel makaron kutuları tasarladı. Türk tasarımcı Yazbükey de geçen yıl Laduree markasına Sevgililer Günü için özel kutularla koleksiyon hazırlamıştı. Artık ülkemizde de bir Laduree şubesi olduğuna göre daha fazla Türk tasarımcıdan makaron kutuları koleksiyonu bekliyoruz.


Rejim; sen nelere sebepsin :) Macaron yapımından başladım,nerden geldiğine ve İstanbul'da nerelerde satıldığına kadar geldim :))))

3 yorum:

  1. pompişşş ya macaron yiyelim en kısa zamandaaaaa kuzummmmm

    YanıtlaSil
  2. evet pompişimmm ,benim de krizim tuttu rejim üstü hahahhaha :D ayyy şimdi çilekli, naneli, fıstıklı olucaktı ayyy ayyy kahveli ımmmmm ... Burger ya da Dominos gibi Macaronu da sipariş edebilsek keşke netten :/

    YanıtlaSil
  3. bence hiç edememek daha iyi çünkü biz devamlı sipraiş ederiz pompiş yaaaa..:S anammmmm..:D

    YanıtlaSil